Destination: Mt. Gamaksan (954m)
The mountain is located both Wonju-si (GangWonDo) and JaeChon (ChungBuk).
Weather: Fine
Companied by more than 40 AhToSan members including Bernardo (Mexican)
This hike was AhToSan’s 280th (George' 208th) plan.
We began hiking at 10 a.m. We walked along the stream in the valley. The trail from the stream to the ridge was very steep and hard.
It took an hour to reach the ridge. Then I offered 4 packs of grape and grape-tomatoes. They liked the fruits and ate them all at once.
The chairman (Alain Delon) offered the grape-tomatoes which he praivately grew. I enjoyed his makgeolli (Korean rice wine) very much.
Bernardo and I walked in the top hiker group. However, when we passed Tap-Bawui (Tower Rock,) we had to use ropes to climb up and down several times. When we realized, we were indeed the top of the whole group.

We heard somebody shout “Let’s have lunch!” but the place was not spacious enough for at least 10 people, so we kept walking until we found a spacous place after the 3rd Peak of Gamaksan.
We waited for the rest of the people, yet no boday came within 10 minutes. So we decided to have lunch there by ourselves.

When we finished our lunch, the top group hikers came to our place. So, we decided to walk with them.
When we arrived at “Sagori Ambu” which was the branch point of A couse and B course, it was already 2:30 p.m. We discussed wheather we should take A course or B course, most of us chose B course which was easier than A course. Bernardo and I followed the people who chose B course.
Soon after following B couse, we found a beautiful golden mushroom called “Mangte-posok.”The shape of the mushroom looks like the old Korean traditional frame pack called “Mangte.”Since Bernardo is a fan of mushrooms, he liked it very much.
When we came down along the stream, some of the members jumped into the river. They invited me to the water, yet I just washed my bare feet, and then hurried to the final goal. Bernardo joined them, so I was alone walking for about 30 minutes.
The map they gave me before the hike was quite precise, so I walked confidently although I did not know the way at all.
I found our bus near the big bridge. It was 3:45 p.m. Actually I was the first person to arrive at the bus. Then Bernardo came next to me. It was only he and I who came to the bus at the promised time, 4 p.m. All others came late, because they enjoyed bathing in the river.
We had Tippuri party under the bridge. They cooked “Pajeon” or Korean piza. They also provided “Tofu” and “Kimchi,” As for the biverage, they prepared “Sol-ip-ju” or “Pine-leave-wine” and “Makgeolli.” They tasted all good.
The last hike arrived at the bridge at 5 p.m. So we were rather late to leave the place. We came back to Expo South Gate at 8:30 p.m., yet I enjoyed the whole day.
2010年8月21日(土)
目的地:忠北。江原道の原州(ウォンジュ)と忠北の堤川(チェチョン)にまたがる「紺岳山(カマクサン:954m)」
天候:晴れ
同行者:ベルナルドほか約40名(アトサンのバスは満員)
アトサンの280回目の企画で、私は通算208回目の参加。

目的地が大田からやや離れているため、登山開始は10時だった。
きれいな水の渓谷に沿って登り、A/Bコースの分岐点を過ぎて尾根に出るまでの上りは非常にきつかったが1時間ほどで尾根に出た。
ここで「スズキタイム」。昨日購入しておいたブドウとミニトマトの4箱はすべで1回で終わった。またアランドロン会長のマッコリもうまかった。
アランドロン会長が2度目の休憩で自分のトマトを提供したが、私はベルナルドが先に進んだので、休まずに前進。KSらの先頭組と行動を共にした。
タプパウィ(塔岩)を過ぎたあたりから、ところどころロープを使う急峻なのぼりが続いた。


第1峰、そして第2峰を過ぎた辺で正午になり、先頭組が「昼食」と叫んでいるのが聞こえたが、広い場所ではなかったのでさらに進み、第3峰を越えた背の部分で後続を待つことにした。しかしいくら待っても後続がこない。やむを得ず、ベルナルドと二人だけで昼食にした。
弁当を食べ終わったころ、先頭グループが我々に追いついた。この先は先頭グループと行動を共にしたが、次のA/Bの分岐点の「サゴリアンブ」で時計を見ると2時20分だった。
4時までにバスに到着するということだったので、さらに続く峰に登るAコースは放棄して渓谷に沿って下ることにした。
下り始めてすぐみごとな「マンテ・キノコ」を見つけた。このキノコをみるのはこれで3回目だ。ベルナルドはこの日は多様なキノコの写真を撮っていたので、マンテ・キノコをみて大喜びだった。

渓谷の水がだいぶ多くなった頃、靴の中に小石が入ったので足を洗うことにした。この後、もうすこし下流で先頭グループが水浴びをしていたが、私は終着点へいそいだ。
今回配給された地図はなかなか正確で、「チェサ3橋」「チェサ2橋」が次々と現れたため、前後に人がいなくても安心して進むことができた。
結局、かなり大きなコンクリートの橋であるチェサ本橋のたもとに駐車していたバスに着いたのは3時45分で私がトップだった。当初予定した4時前に到着したのは私とベルナルドだけで、他の会員は川に入って水遊びを楽しんで遅れた。
ティップリは橋の下で4時半ごろから始まった。今回の飲み物は久しぶりにアトサン公認酒の「ソルイプチュ(松葉酒)」とマッコリで、つまみはパジョン(チジミ)や豆腐をキムチで巻いて食べるもので、じつにうまい。
最後のKSが到着したのは5時近くだった。帰りの出発が遅れたため、南門には8時半。ワンルームには9時半に到着したが、楽しい一日だった。
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