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2014年4月21日月曜日

Dure 10 Day Fasting, Part 3 "How to practice brown rice porridge for 100 days"トゥレ禁食修練会 「玄米粥100日」を実践する方法"현미죽 100일 실천하시는 방법"

Dure 10 Day Fasting, Part 3 "How to practice brown rice porridge for 100 days"

This is the method which Pastor Lee (Myongwan Lee) learned from Mr. Gyongseon Won who established Pulmuone Co., Ltd. (Korean: 풀무원).

Mr. Won makes assertion that all sorts of illnesses are caused of blood contamination. He tried many different methods to cleanse blood by himself. He found that brown rice porridge diet was the most effective way to cleanse his blood and self-healing effects.

In order to complete this natural-food diet project, he says that 100 days are necessary, because this period is necessary for the whole cells of human body to be replaced by new cells.

In Korea, they celebrate the 100th day for a new-born baby as “Baek-il Janchi (100일 잔치)” but according to Mr. Won, it is not for the baby, but for its mother, who gave a birth, to recover her health as normal condition after 100 days of her labor.

So, here are the ingredients of the brown rice porridge, how to make the porridge, and how to eat it for 100 days.

1. Ingredients: 1) Regular brown rice현미, 2) Sticky brown rice현미찹쌀, 3) anchovy(멸치), and 4) Kelp(다시마)

2. How to make the porridge

1) Make stew juice by boiling kept and anchovies.

2) Cook regular brown rice and sticky brown rice (1:1) with the stew juice you made 1).

3) The amount of rice should be two third of the amount you regularly eat a day.

4) Cook the amount of one day rice each time.

5) If you have a slow cooker, just turn on the electric switch in the evening, then you get the proper food next morning.

6) If you do not have a slow cooker, then it takes 2 hours. First one hour, you cook 2/3 of the amount. Then add 1/3 and cook it for another one hour.

7) Do not add any seasoning agent to the rice (porridge).

3. How to eat the porridge.

1) Divide a day amount of the porridge into five, and eat each portion of the porridge five times a day.

2) Do not eat any other things, but the porridge only.

3) After the first 10 days, you may eat “watery plain kimchi” (about 1/3 of porridge) together with the porridge. (If possible, not eating it at all is recommendable.)

4) After the first 20 days, you may eat a small potato 40 minutes after having the porridge. Drink water also after 40 minutes.)

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トゥレ禁食修道会パート3「玄米粥100日」を実践する方法

プルムウォン(Pulmuone Foods)社を設立したウォン・ギョンソン先生から李明完牧師が直接学んだ方法です。ウォン先生は、すべての病気は血が汚れることから来るので、さまざまな方法を、自分自身で試してみた結果、玄米粥の食事が血をきれいにして、体が自己治療する効果が高いことを発見しました。

玄米粥を100日間食べなければならないということは、私たちの体の体細胞のすべてが変わる期間が100日かかるためです。

韓国では女性が子供を産んで100日目に「百日の祝い(백일 잔치)」をするのも、この百日間に母親の体が回復し、全身が正常に戻り、病気もこの期間に治癒されるというもので、これは赤ん坊のためのお祝いではなく、母親が100日かかって体が回復したことを祝うお祝いなのです。

これをうまく利用して、身も心も生まれ変わることを願って、材料、作成方法および食べ方をお知らせします。

1 材料 - いわし、昆布、玄米、もち米玄米

2 作る方法

1) いわしと昆布で煮こみ汁を出す。

2) 玄米ともち米玄米を一対一にして1)の出汁で煮込む。

3) 米の量は普段の食事のときの米の量の3分の2とする。

4) 一日分をまとめて炊く。

5) スロークッカー(slow cooker)がある場合は、夕方に電気のスィッチを入れておけば翌朝には食べることができる。

6) スロークッカー(slow cooker)がない場合、2時間かけて炊くが、1時間経過した後、減らした量の3分の1を入れて、残りの時間いっしょに炊きます。

7) 玄米を炊く時、他の味付けはしないこと。

3. 玄米粥を食べる方法

1) 一日三食食べていたのを五食に分けて食べる。

2) 最初の10日は玄米粥に加えて他のものを食べない。

3) 10日経過したら、玄米粥に水キムチ程度を添えて食べるが、この時に食べる水キムチの量は粥の量の3分の1程度であれば足りる。 (水キムチも食べずにいられればそうするのが望ましい。)

4) 20日後には、途中でお腹がすいたら小さいじゃがいも一個ほど食べる。ただし、玄米粥を食べた後、 40分後に食べる。水もこのように飲む。

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현미죽 100일 실천하시는 방법

풀무원을 만드셨던 원경선선생님으로 부터 이명완목사께서 직접 배운 방법입니다. 원선생님은 모든 질병은 피가 더러워지는데서 오기 때문에 여러 방법을 본인자신에게 시도해 본 결과, 현미죽 식사가 피를 맑게 하고 몸이 스스로 자가치료 하는 효과가 높다는 사실을 발견하셨습니다.

100일을 해야 한다고 하는 것은 우리 몸의 체세포가 모두 바뀌는 기간이 100일이라 하여 그렇게 정한 것입니다. 아이를 낳고 100일 잔치 하는 것도 그동안 산모가 몸조리를 잘 하면 온 뼈마디가 정상으로 돌아오고, 잘하면 전에 있던 병도 이 기간 동안 치유된다고 하는데 이는 아이들을 위한 잔치가 아니라 실은 산모가 100일 동안 잘 회복한 것을 축하하는 잔치인 것입니다.

이것을 잘 활용하여 몸도 마음도 거듭나시기를 바라며, 재료, 방법 그리고 먹는 법은 다음과 같다.

1.재료 – 멸치, 다시마, 현미, 현미찹쌀 같이,

2.만드는 방법

1) 멸치와 다시마로 푹 끓여 국물을 낸다.

2) 현미와 현미찹쌀을 일대일로 하여 1)의 우려낸 국물로 끓인다.

3) 쌀의 양은 평소 식사할 때 쌀량의 3분의 2로 한다.

4) 하루치를 한꺼번에 끓인다.

5) slow cooker가 있는 경우 저녁에 전기에 꽃아두면 아침이면 먹을 수 있다.

6) slow cooker가 없는 경우 두 시간에 걸쳐 끓이는데 한 시간 지난 후에 줄어든 물량의 2분의 일을 더 붓고 나머지 한 시간을 더 끓인다.

7) 끓일 때 다른 간은 전혀 하지 않는다.

3.먹는 법

1) 하루 세끼 먹던 것을 다섯 끼로 나누어 먹는다.

2) 초기 10일은 현미 죽 외에 다른 것을 먹지 않는다.

3) 10일이 지나면 현미 죽에 물김치정도를 곁들여 먹는데 이때 먹는 물김치의 양은 죽양의 3분의 1이면 족하다. (물김치도 먹지 않고 할 수 있으면 그렇게 하는 것이 좋다.)

4) 20일 후에는 중간 중간에 허기가 지면 감자 한 알정도 먹는다. 단, 현미 죽 먹은 후 40분 이 후에 먹는다. 물도 이와 같이 마신다.

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